Poziție – campuri naționale

Ne dorim ca organizația să fie încurajată să organizeze, la toate nivelurile ei, evenimente potrivite pentru toate ramurile de vârstă.

Suntem norocoși să avem grupuri de inițiativă (și echipe faine) formate în campurile naționale, RoJAM sau alte contexte care înțeleg această nevoie și vor să construiască evenimente pentru cercetași.

Ne propunem să (re)definim ce ar însemna ce numim acum un ”Camp Național”, o dată cu noul program cercetășesc pe care îl dezvoltăm – atât în termeni de periodicitate, cât și conținut, dimensionare și participare – o recomandare în acest sens ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului 2019, în timp pentru pregătirea evenimentelor din 2020.

În condițiile curente, cu bugetul votat de Adunarea Generală, considerăm că implicarea echipei executive în organizarea unor campuri la nivel național ar bloca funcționarea ei și ar încetini efortul de a atinge țintele strategice pe care ni le-am propus. Asta include susținerea proceselor juridice, de bancă, contractuale și financiar-contabile, dar și urmărirea conținutului. O soluție la îndemână poate fi organizarea evenimentului printr-unul sau mai multe Centre Locale (preferabil filiale).

Baza materială a ONCR este, desigur, la dispoziția echipelor care organizează evenimente, pe bază de cerere.

În aceste condiții, recomandăm o promovare a evenimentelor care se organizează în 2019 care să reflecte această poziție.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *