Lansare proiect Cercetășie pe Ape

La sfârșitul lunii aprilie, Centrul Local Aetos Drobeta Turnu-Severin a avut evenimentul de deschidere a proiectului Cercetășie pe Ape, finanțat de Lidl prin programul Cu Apele Curate gestionat de Asociația Mai Mult Verde. Campul a avut ~40 de participanți – temerari, eXploratori, seniori și lideri, și a inclus o ecologizare pe malul Dunării și o masă rotundă cu reprezentanți ai autorităților locale pentru a avea un dialog despre oprirea poluării cu plastic a apelor.

Pentru a marca debutul proiectului, pentru a încuraja atât participarea civică a tinerilor cât și pentru a susține abordarea că Centrele Locale pot și e bine să demareze proiecte proprii pe care să le crească apoi împreună cu alte Centre Locale și / sau cu organizația națională atât Ela (Mihaela Gîrleanu), Directorul Executiv al ONCR, cât și Yeti (Andrei Avram), Președintele ONCR au vizitat campul și au luat parte la activități. La camp au mai participat, din calitatea lor de membrii ai Centrului Local, și alți colegi de la nivel național: Flori Iacobescu (Consiliul Director), Adriana Chițima (Secretarul Administrativ / Echipa Executivă) și Maria Eremia (Departamentul Internațional).

Organizația Națională Cercetașii României a aplicat pentru această finanțare la inițiativa Centrului Local Aetos Severin, care a câștigat în trecut mai multe granturi în cadrul aceluiași program, motiv pentru care Daniela Borontiș (Aetos Severin) a fost persoana angajată la nivel național pentru a gestiona acest proiect. În proiect mai sunt implicate Centrul Local Sapatino Iași și Centrul Local Axente Sever Alba Iulia.

Cercetășie pe Ape este un exemplu fantastic de cum putem să ne amplificăm impactul atunci când lucrăm împreună. Astfel de proiecte – care se integrează natural în activitățile și cu valorile noastre – sunt un mecanism excelent pentru dezvoltarea noastră la nivel local. Dacă aveți și voi oportunități pe care considerați că le putem explora împreună, sau pentru care vă putem oferi sprijin, deschidem imediat biroul pentru #initiativalocala.

Foto: Centrul Local Aetos Drobeta Turnu-Severin / @cercetasii.romaniei.aetos

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *