Chestionar analiză Centre Locale – planificare strategică ONCR 2029

Planificarea strategică este un proces esențial pentru o organizație:

  • oferă direcția în care organizația își propune să se dezvolte
  • asigură un plan de prioritizare a proiectelor derulate de organizație
  • creează sinergie între echipe (în sensul colaborării dintre mai multe echipe de lucru)
  • sprijină mesajele transmise de către organizație, atât către mediul intern, cât și către cel extern
  • coagulează forțele tuturor structurilor organizației (de la nivel local, regional și național) pentru a contribui împreună la atingerea aceleiași viziuni și acelorași obiective
Planificarea strategică necesită alocarea unei perioade semnificative de timp, drept urmare Consiliul Director și Echipa Executivă au început deja demersurile în acest sens. Viitoarea strategie pe care o propunem pentru ONCR se va întinde pe o perioadă de 5 ani (2024-2029).
Stabilirea Viziunii și Planului Strategic 2029 și a Planului Trienal 2024-2027 oferă organizației și Centrelor Locale posibilitatea de a identifica ce înseamnă succesul pentru ONCR, determină cum va fi măsurat progresul în vederea atingerii obiectivelor și țintelor propuse și, de asemenea, determină constant ce procese pot fi îmbunătățite pentru atingerea Viziunii 2029.
Analiza rezultatelor este primul pas pentru viitoarea planificare strategică pentru ONCR. Astfel, pentru obținerea unor informații valide, este esențial ca fiecare Centru Local în parte să aloce timpul necesar pentru a transmite informații de la nivel local privind gradul atingerii Viziunii 2024.
În acest sens, am pregătit un chestionar care cuprinde elemente cu privire la Viziunea 2024, Direcțiile Strategice, programe și formare, proiectele întreprinse în perioada 2016-2023 etc. Toate acestea includ rezultate pe care Organizația Națională Cercetașii României și-a propus să le atingă.

Chestionarul va fi completat online folosind platforma www.esurveyspro.com, la acest link:

Chestionarul va fi completat o singură dată de către fiecare Centru Local. Recomandăm ca răspunsurile să fie agreate și formulate cel puțin cu implicarea membrilor Consiliului Centrului Local. În măsura în care este posibil, recomandăm formularea răspunsurilor alături de cei mai mulți dintre liderii cercetași și voluntarii adulți.
În realizarea acestui instrument de analiză am primit sprijinul unui consultant, sociolog, cercetaș alumni, Dr. Irina Opincaru căreia îi mulțumim pentru că ne este alături. Irina are disponibilitatea de a sprijini colectarea datelor la nivelul Centrelor Locale. În cazul în care întâmpinați dificultăți sau probleme pe parcursul completării chestionarului, o puteți contacta la adresa de email . Dacă apar blocaje sau probleme punctuale, Irina poate răspunde mai rapid pe WhatsApp la numărul 0723.710.015.

Perioada de completare a chestionarului este din acest moment și nu mai târziu de 10 aprilie 2023.

Informațiile colectate vor fi ulterior prelucrate și analizate, iar rezultele vor fi transmise sub forma unui raport către toți cei interesați. Pe parcursul verii 2023 vor urma consultări și întâlniri cu membrii copii, tineri și adulți ai ONCR, pentru dezvoltarea noilor direcții strategice. Parcursul strategic pe care ni-l dorim este unul participativ, consultativ, la toate nivelurile. 
Vă invităm să abordați cu responsabilitate cercetășească acest demers și să fim împreună pentru a stabili următoarea Viziune a Organizației.

În urma cercetării și aplicării chestionarului la nivel local, au rezultat următoarele date. Au fost realizate 5 rapoarte de analiză. Rapoartele au fost realizate de către Irina-Sînziana Niță (ex. Opincaru) și Maria Popescu, consultanții acestui proces, cărora le mulțumim pentru munca depusă.

Raport ONCR_Calitatea educatiei_rev (1)

Raport ONCR_Management_rev (1)

Raport ONCR_Sustenabilitate_rev (1)

Raport ONCR_Directii transversale_rev (1)

Raport ONCR_Misiune, viziune, valori_rev (1)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *