Informații privind Jamboreea Mondială Scout, 2023, Coreea de Sud

08/08/2023 22:30

Întreg contingentul ONCR, constând în 124 de cercetași, a fost relocat cu succes și în siguranță de la locul de campare al Jamboreei în SaeManGeum în căminele Universității Chungnam. De asemenea, toți ceilalți participanți la Jamboree au fost evacuați din zona de campare și relocați în Seul sau împrejurimi, pentru a preveni impactul Taifunului Khanun asupra lor și activităților cercetășești din Jamboree.

”Astăzi, Cercetașii au reușit din nou să demonstreze abilități reale de leadership, determinare și lucru în echipă în fața adversităților, folosindu-le pentru a face față provocărilor din situațiile date” – Ahmad Alhendawi, Secretar General, Organizația Mondială a Mișcării Scout

07/08/2023

Cea de a 25-a Jamboree Mondială a Cercetașilor este în desfășurare, cu peste 43.000 de cercetași din întreaga lume care participă la eveniment, în Republica Coreei de Sud.

Contingentul României participă cu 124 de cercetași, participanți, lideri însoțitori și voluntari adulți IST (International Service Team). 

Cum probabil ați văzut în știrile internaționale, în ultimele zile, un val extrem de căldură și umiditate au creat unele condiții dificile pentru tinerii și voluntarii care participă la eveniment.

De asemenea, din cauza Taifunului Khanun care este preconizat să aibă impact în zona unde se află și locul de camp al jamboreei, Guvernul Republicii Coreea a decis evacuarea tuturor participanților la jamboree și relocarea lor în Seul, începând cu ora 09:00, ora locală, 8 august.

Pentru a se asigura sănătatea, siguranța și bunăstarea tuturor participanților, Asociația Cercetașilor din Coreea a lucrat împreună cu Organizația Mondială a Mișcării Cercetășești și Guvernul Coreean pentru a răspunde valului de căldură prin creșterea zonelor umbrite, punând la dispoziție mai multe spații cu aer condiționat, mobilizarea mai multor cadre medicale și creșterea disponibilității facilităților medicale și a ambulanțelor. În zona de camp, cercetașii au acces la apă potabilă din abundență, tunele umbrite cu stropitori, umbrele și înghețată. Sprijin și resurse suplimentare sunt, de asemenea, puse la dispoziție pentru a ajuta la distribuirea alimentelor, precum și servicii de curățare pentru a se asigura că locul de campare este sigur, accesibil și sanitar pentru toți participanții.

Din contingentul nostru, participanții se bucură de activități pe cât de mult este posibil, în condiții de siguranță, limitând pe cât posibil timpul petrecut la soare. Liderii patrulelor se asigură constant că participanții se hidratează, poartă pălării și consumă electroliți, astfel încât să evite insolația sau deshidratarea. 

Există cazuri care au parte de îngrijiri medicale, o medie de 4/zi, însă niciunul nu a rămas până acum peste noapte în spital și nu au fost cazuri grave. Mai mult, ieri am avut o zi întreagă fără să fie nevoie să cerem îngrijiri medicale, deci situația s-a îmbunătățit în mod vizibil.

Echipele de lideri și management de contingent depun eforturi constante pentru a ne asigura că facem tot ce ține de noi pentru ca toți membrii contingentului să se bucure de eveniment, ținând cont de toate sfaturile și măsurile luate atât de Organizația Mondială a Mișcării Cercetășești, cât și de Guvernul Republicii Coreene. În plus, suntem în comunicare constantă cu echipa de management a contingentului și suntem pregătiți să îi sprijinim în orice mod au nevoie, în caz de urgență.

1 thought on “Informații privind Jamboreea Mondială Scout, 2023, Coreea de Sud”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *