Decizie privind aprobarea Planului de Mentorat

Preambul

În contextul planului de reorganizare administrativă, care are la bază deciziile luate în cadrul Adunării Generale Trienale din aprilie 2021 și cumulat cu ceilalți pași din plan, este nevoie să avem un model de Plan de Mentorat, realizat în urma unei acțiuni-pilot formale alături de un Centru Local care mentorează deja un Grup Candidat. 

Pentru realizarea acestui Plan de Mentorat am avut întâlniri și consultări cu C.L. „Ferdinand I” din București, care mentorează G.C. „Albastru” din aceeași localitate, dar și cu C.L. Târgu Mureș, care a mentorat C.L. Turre Pitz – Mediaș. 

Rezumat

Prin prezenta propunere este elaborat modelul de plan de mentorat pe care un Centru Local care mentorează și un Grup Candidat / Grup Extern care e mentorat îl vor urma, parcurgând toți pașii, de la înființare, până la încheierea perioadei de mentorat. Planul a fost realizat în acord cu „Rezoluția privind înființarea de grupuri noi de cercetași”, cu feedback-ul venit din partea C.L și G.C cu care ne-am consultat și în acord cu propunerea de „Curs Mentorat Grupuri Externe”.â

Propunere decizie

Art.1. Se aprobă Modelul de Plan de Mentorat, conform Anexei 1.
Art. 2. Se mandatează Echipa Executivă să faciliteze implementarea lui în toate relațiile de mentorat între CL mentor și grupurile noi de cercetași. 

Aliniere cu strategia ONCR

Parte a planului de lucru privind Reorganizarea Administrativă, conform Rezoluției privind înființarea de grupuri noi de cercetași.

Schimbări preconizate și impact

  • Grupurile Candidat și Centrele Locale vor avea un cadru de mentorat clar și ușor de urmat
  • Responsabilizarea Centrelor Locale în mentorarea Grupurilor Candidat / Grupurilor externe de cercetași.  
  • Degrevarea Echipei Executive de taskuri ce țin de mentorarea și sprijinirea Grupurilor Candidat de a înțelege cum funcționează un Centru Local

Buget

n/a

Repere legale / statutare

Statut: Art.30, lit.j 
Regulament: Art. 52, lit.c, lit. j și lit. o, Art. 76, Art. 87 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *